28 Şubat 2011 Pazartesi

AVAREŞ KÖYÜ VE İHANET



AŞAĞIDAKİ YAZI HEPİNİZİN HİKAYESİDİR, ORDA KENDİNİZİ GÖRECEKSİNİZ
Size hain diyenler, kesinlikle sizin hain olmanızı istiyorlar, hakkınıza, halkiniza, annenize, dilinize, kültürünüze ihanet etmediğiz için size hain diyorlar. Çünkü başka bir halka hainlik yapılmaz, insan ancak kendi halkına hainlik yapar.
Başka bir halkın menfaatlerine hizmet etmemek hainlık değildir, çünkü adı üstünde başkasıdır o, senden değildir, ama sen kendine yani halkının menfaatlerine hizmet etmeyip onu başka halkların menfaati için yarı yolda bırakırsan o hainlıktir.

Örnek: bir köyünüz var gerçek ismi Avareş'tir , o avareş ismi en az üç yüz yıllıktir, yani hatirlanılan en eski ismidir sonra birisi yada birileri geliyor o köye Tepebayır ismini veriyor, amaç ne ? Amaç avareş ismini verenleri umutturmak onun o köye geliş hikayesini, o köyü kurarken çektiği acıları, onun tarihini unutturmak, nedenmi? Çünkü senin sen kalmanı istemiyor, eğer sen ondan olmazsan, onun için tehlike olursun, o zaman ne yapıyor, öldürerek seni yok edemiyor, senin tarihini, kültürünü ismini, köyünün, dağının, taşının, çeşmenin, herşeyinin ismini değiştirip sonra onları sana unutturuyor, sonra sen bu bu busun diyor yalandan bir tarih hazırlayıp senin gerçek tarihini yok ediyor, ve seni yozlaştırıyor yani bitiriyor, sen artık yok oluyorsun, evet yaşıyorsun ama kendin değilsin, tamamıyla başkası olmuşsun, ne o avareş köyünü kuran dedenin dilini biliyorsun, ne neler hissettiğini, ne sevinçlerini, ne hüzünlerini kısacası, köklerinden yani o avareşi kuran dedenden kopuyorsun. Ona benzeyen hiç bir tarafın yok artık. Işte bu ihanettir o dedeye. Avareş köyüne artık hiç avareş demeyip tepebayır diyorsun bu o dedeye ihanettir, senin için yaptığı herşeye, çektiği tüm çileye ihanettir, kısacası avareş köyüne hainliktir.

Not: Avareş köyü bir örnektir, herşeyi bu avareş köyünün yerine koyabilirsiniz, dayê demeyipde anne dediğiniz o kadına ihanettir, bavo demeyip baba dediğiniz o adama ihanettir, berfin ismini koymayıpda tuba ismini verdiğiniz çocuğunuza ihanettir. Annenizin size armağan ettiği dili çocuklarınıza öğretmemeniz o cefakar anaya ihanettir
Uzun lafın kısasa kıymayın geçmişinize, kendi elinizle kendinize yok etmeyin. Avareşin tepebayır olmasına izin vermeyin, avareş in tepebayır olması sizin intiharınız demektir, unutmayınki yüce Allah intiharı haram kılmıştır.
Şimdi siz söyleyen?
Avareş diyipte Tepebayır dememekmi ihanet (hainlik) ?
Yoksa Tepebayır diyipde Avareşi dolayısıyla onun tarihini unutmakmı ihanet ?
Yazan: N. Agirî
Yer: Ağrı demiyorum, çünkü Ağrı Agıriye dolayısıyla tüm geçmişime, tarihime, atalarıma ihanettir
AGIRÎ AGIRÎ hep Agıri, istedikleri kadar bana hain desinler, ama ben hain değilim Ağrı demeyecem
Yaşasın AGIRÎ
Yaşasın AVAREŞ

02.28.2011

1 yorum:

  1. Merhaba biz ardahan hoçvanlıyız büyüklerimiz avareşten gelmiş ardahan il olmadan önce ilçemiz göle ilimiz karstı

    YanıtlaSil